Billeder fra New York
Billeder fra Israel
JanJay's travel rapport from EinGedi 1998
JanJay's travel rapport from EinGedi 1999
JanJay's Spooflight [about the opening of the Church of Dawn]
JanJay's why Babylon 5 is better than Star Trek

JanJ goes to New York

and gets fed and sore feet.

Mine Billeder fra New York

Udsigten fra TGI Friday Live cam fra Times Square

Udsigten fra TGI Friday (8'th Ave & w34'th Street)som lå lige på den anden side af gaden så det her er vores udsigt altså når vi står på gaden.

Earth cam Times Square cam views fra og omkring Times square og Hawaiian Tropical zone

DAG 1:

kl 10:30 Afsted afsted... pas , penge, psudo billet, lukke , slukke, stoppe hane, chekke strøm, droppe nøgler, chekke at man nu har de rigtige nøgler med, ckekke pas, penge, billet, hmm havde jeg ikk lige gjort det.. hvor faen er de.. nå ja.. fuk ja min salve hvor var den nu, ned i rygsæk. Mentalt.. tshirts, bovser, undertøj, sokker... damm backup drive, unplug, gemme.. ooook... det var vist det... åh ja, usb kabler til mobil og kamera (selfpwn), ok lukke og låse, og så afsted.. 3 skridt på gaden... umm lukkede jeg nu balkondøren eller.. tilbage igen.

Afsted afsted.. første fod på kørebanen og bossen fra Marianne råber go tur, skønt jeg er på vej.

Nordhavn til Nørreport, Metro til Lufthavnen.. når til Østerport hvor jeg ser en revisor, af ren reflex smækker jeg lige hånden på højre lårlomme hvor kort jo altid ligger, det gør det osse denne gang bare ikke i dem her men i mine arbejds bukser som hænger der hjemme.. doHh.. ud af toget for at købe billet, ville famene være lamt at starte rejsen med en bøde, jeg er allerede nu glad for min beherskede pakning af kuffert :) Købe billet (huske at det ikk er de sædvanlige 2 men 3 zoner) og så på S toget og skifte til Metro og vente på at Jette, Jens og Tina står på. Der er de og så er vi på vej, sidste gang jeg var i CPH var jeg på vej til Tel Aviv, og det er gået op for mig at det her faktisk er den første rigtige ferie jeg nogen sinde har haft (ude af lejligheden osv) mine trips til Israel har jo altid været under skarp bevogning af vores (ellers søde) sygeplejesker Jette og Annette, og de 2½ dages fri vi har haft har jo altid skullet været taget på primært "dårlige dage", så det her er lidt anderledes, faktisk kunne jeg jo pr princip gå fuldstændig amokka i druk hvis jeg ville (endte faktisk med at eneste genstand jeg drak var en remy martin på flyet til kaffen) men JEG KUNNE HVIS JEG VILLE ;)

Første leg er fra CPH til CDG (Paris) kl13 (primært kendt for at være i toppen af verdens dårligste lufthavne, design mæssigt er det nok rigtigt men jeg mødte kun flinke folk begge veje) og så derfra til JFK New York kl 17:30. Begge fly er Air France, første trip er "kort" kun 2 timer, det er ok i de her sæder og man kan sikkert nå at få en smøg i lufthavnen inden vi skal sidde i 8½ time.. (det ser jeg ikk frem til, men det går jo nok).

Chekke ind, (hjælpe Jens med at drille Jette man må jo gøre sit :) og så igennem sikkerheds kontrol, grine lidt af de der har deres dyre bælter på (mit er et stof med plastik spænde) droppe alt muligt i den der bakke inc. mine penge, af en eller anden grund synes Jette det var underligt at jeg havde mine penge i en vekslekuvert i lommen... jeg mener hvor faen ellers sku jeg have dem.. I bagagen ? (læs oppe, Air France man VED jo hvis der er noget af værdi i kufferten så ender den i Mogadishu) og har man dem i sin backpack så glemmer man den self et eller andet sted.

Vi går op i hallen og får noget morgen kaffe/brød (og famene.. en gammel dansk (ren medicinalt self.)) og mens vi sidder og nyder den og Jette lige sms'er at nu er vi på vej kikker vi ud af vinduet på flyene og ser bagage vognene drøne afsted.. og BuM.. ryger der 2-3 kufferter af vognen uden chauffør ser det.. Ja.. kuffert er godt til værdigenstande. hehe

Nå Jette og mig finder et rygerum så vi lige kan pumpe noget nikotin i lungerne ;) (sjælden har jeg set så spartansk og uinteresant et rum, jeg er efterhånden lidt træt af den snart verdens omspændende hetz) og så mod Paris, pga servering etc går den første tur rimelig hurtigt, og så er vi på CDG... modsat ende af hvor vi skal hen.. død over den arkitekt.. afsted afsted mod den nye boarding.. hov en udgang hvoffor er der ikke vagter ? Jette og mig kikker på hinanden mens Jens desperat forsøger at aflede vores opmærksomhed (endnu en ting ved Jens jeg kan lide, han hader ikke at være i god tid), MEN... for sent, ryge mulighed, og 3 min kan vi vel klare uden for timeplanen, vi sluger røgen mens jeg får endnu en deja'vu af Israel turene, det er som at være i Zurich før Tel Aviv.. nå mig og Jette skodder inden Jens får et sammenbrud (det var nu lidt sjovt at se) og vi okser videre, fedt.. djævelens opfindelse, standere og bånd så han har en labyrinth før pas kontrollen folk kan blive trætte i.. nå endelig igennem og wow oh wow.. endnu et sikkerheds check, hvoffor er det ikke muligt at man kan gå fra fly til fly i sikre zoner, det er sq uintiligent`?

Nå endelig inde i 747 og sidde ned, ikke uden at være en smule misundelig på buisness class, de stole ser sku lækre ud :), ud over at der var en personlig skærm og jeg havde en bog med som jeg pludselig havde problemer med at læse MED briller på, så boooooooooooring, det værste var at jeg sad og regnede tiden ud i arbejds timer, overarbejde, så endelig en arbejdsdag tilbage, tid til eftermiddags pause, tid til frokost, tid til morgen pasuse, tid til ryge NEEEEJJJJJ ikke det... men endelig begynder vi indflyvning til JFK 8½ time senere + turen fra CPH til CDG - 6 timers forskeld, start kl 13 det er... aner det det sku ikk jeg er træt, øm, rygetrængende osv.. vil bare ud.

Åh ja.. indrejse kontrol, jeg aner allerede problemer forude, der er for mange menesker til at det her vil gå nemt, men jeg bliver glædeligt overrasket over måden de "smider" folk rundt på, og på ingen tid er vi ved en vagt der skal chekke formular, som vi self har glemt noget på, det ville normalt gøre at man skulle forfra og afhøres, men i stedet en extra betjent til at hjælpe, najs.

Bagage og så igennem tolden, flashback til Tel Aviv, de er noget så "ligeglade", ud i ankomst hal og i et spilt sekund er jeg wtf.. det ER Tel Aviv helt ned til de folk der står med deres skilte, haste igennem dem ud i den friske luft så vi kan få en smøg, åbne døren og SMÅKAGE lige i 5øren , varmen er utrolig jeg tør dårlig sige det til Jette.. det er som i Israel :)

Jette og mig gør det ligesom klart at nu er vi ankommet og det er rygetid og det skal der bare findes sig i så det gør de, det er helt rart at bare stå og vide at man lige pludselig ikk har travlt mere, vi har ikk stået mere end et par minutter før den første pirat er der, arr arrr limo sir, only 20$ pr person.. (jeg holder mit wtf er det tel Aviv det her! for mig selv), no thanks we're waiting for a regular cab and smoking, ok just say if you want a limo only 20$ a person Arrr Arrr, mig og Jens ser på hinanden og ved begge to at der bliver ingen pirat ture her.

Efter at Jette og mig har pulset og jeg føler mig mere og mere som i Israel, varmen, pirat taxaer, politi med masser af våben, flere politibiler etc.. vi signalerer til den "ægte" taxa mand som på 0.5 skaffer os en taxa som ikke har noget imod en på forsædet og så er det afsted mod The New Yorker med en fornuftig chauffør, der går ikke 3 minutter før jeg er på vej mod første grine flip jeg ser et trafik skilt hvor der står [NO STANDING on wednensday between 07:00 15:00] wtf... man får en bøde hvis man står her ???? er de gale de jøder, øhh jeg mener amerikanere, ja ja det går self hurtigt op for mig at det er lig Standsning Forbudt men.. det var nu morsomt.

Efter at vi er kommet igennem Queens-Midtown tunnel er vi endenlig inde i New York (aka Manhattan) og nu er det bare et spørgsmål om at ramme rigtigt mod 8th Ave. og w.34th street HOV... der er det sq, ahh fremme, 45$ +5$ toll plus tips self med en hurtig og sikker chauffør, jep... arr arr away just not here. Vi chekker ind (well mig og Jens lader Jette gøre arbejdet :) og får vores keycards, mens vi står og chekker ind er der eddemamene endnu et Israel flashback, bag os sidder der en 20-25 jøder i rundkreds og snakker på hebræisk, jeg prikker Jens på skulder og nikker derover og vi griner.. intil nu er det lidt ligesom mine Ein Gedi trips men det ændrer sig hurtigt, Jette, Jens og Tina rykker op på deres rum på 22'ende og jeg mod mit på 37'de og Jette og mig aftaler at tage en smøg senere, vi er mere eller mindre enige om at det nu er lidt for sent til aftens mad. Jeg når op på 37'de og finder mit rum, STOR SENG, lovely... airkondition og 40 tommers fladskærm og... tada.. UDSIGT,(Jette, Jens og Tina har osse udsigt... til en væg hehe) jeg kan se ud over byen og Hudson Floden, damm det er nice. Jeg åbner kuffert og.. ooook, det var vist det, jeg dalrer ud til elevatorene, ned og ud på gaden DAMMM SMÅKAGE... det er sq varmt.

Tænder mig en smøg og står bare og kikker, på den anden side af gaden er der en TGI, 24 timers McD, Starbucks, en Kiosk og radio butik, til højre et gadekøkken, den duft der... uhh det er nice, hmm 24 timers McD ! godt nok, ved hvor jeg skal hen om snart, Jette støder til og vi hygge ryger lidt og aftaler hvad til vi skal mødes om morgenen før hun går op og i seng, jeg tager en smøg mere og wtf.. begynder at gå, da jeg kommer tilbage går jeg self forbi McD og får et par cheeseburgers og en mega coke og så op på værelset og strippe ned i den dejlige kølige luft med TV kørende.. damm jeg skal sove længe i morgen (riiiiight).

Dag 2:

pling.. hvad var det ? nåe.. mine øjnelåg der lige svingede over , kikke på uret og.. 5:30 !! hallo.. jeg gik i seng ca 10 timer senere end normalt så skal man famene ikk vågne efter 4-5 timer.. det er ikke retfærdigt, vende mig om på den anden side og sove videre... umm sove videre.. hallo.. SOVE.. fedt, ok rejser mig op og kikker olmt på air-conditionen.. du larmer og blæser ! den er ca 40 cm fra sengen, griber fjernbetjening og tænder tv'et, lokalt NY newstv.. jwg forventer lidt at ca 80% er politi stuff, jeg mener det er jo New York det her.. men der er kun 1 politi ting og det er en (desværre) nedkørsel af en lille pige og man jagter billisten som om det er en voldsforbryder (eller i DK en berigelses forbrydelse), det er på en underlig måde ret beroligende at en så travl storby der jo indrømmet er kendt for vold (Big Apple, rotten to the core) bruger så meget tid og news på en (ganske vist alvorlig) trafik ulykke.

Kikke på smøgerne.. (komme i tanke om den bøde der vil være for at ryge på rummet) ud på toilettet og smide noget vand i hoved, på med noget kluns og ned på gaden. Ahh en smøg, stå og kikke lidt.. ahh kan ligeså godt gå mig en tur, lad mig se... 8'th eller 34'th, N,S,Ø,W.. der er 4 veje jeg umiddelbart kan gå.. lad mig gætte, hvordan gør jeg nu noget forkert `? jeg behøver ikk tænke jeg dalrer ned af w34'th mod Hudson floden, hmm skal have noget at drikke og tygge på, finder en corner "deli" HOV !!! jeg er tilbage i mellemøsten, jeg prøver desperat ikke at tænke jallah jallah, køber en crossaint og cherry coke, umm cherry coke, og vader videre, hmm der ser lidt kedeligt ud.. ligner lidt et industriområde (det er det ikk det er syd enden af Hells Kitchen :), så jeg vender om og går op mod Penn station og the Garden, det er totalt vildt så stor forskeld der er på bare 2 blokke, forskelden på 8'th og 10'th avenue er voldsom specielt om morgenen, jeg rammer 8'th og og forsætter mod Macy's og Herald square, bliver stoppet af turister der vil vide hvor Times Square ligger, øHhh aner det ikk, er selv lige kommet, inden jeg ved det er kl 8 og det er på tide at finde The New Yorker igen og de andre.

Jette står udenfor og ryger så jeg hjælper hende selføgelig :) Jens og Tina dukker op og vi bliver enige om at få noget morgen mad og heldigvis ligger The Tick Tock Diner i forbindelse med hotellet, ahh amerikansk morgenmad.. den er stor, jeg får pandekager med æg og bacon, damm der er meget men motoren skal jo ha brændstof hehe

Efter morgenmaden henter vi vores ting og begynder at gå mod Times square hvor vi skal hente vores New York Passes og Bus billetter, det er varmt og der er ikke en vind der rører sig og da vi kommer til Madame Tussaud's Wax Museum er der proppet med menesker derinde, det tager Jens og mig ca 3/10 sekund at samstemmende sige Jette.. henter du dem lige, mens vi smiler sødt til hende (eller er det et grin) hun begynder at gå før det går op for hende, Jette skal nok få trænet sine engelsk kundskaber hehe, vi ser en Red Lobster restaurant og Jette får julelys i øjnene, men før vi når så langt skal vi lige se lidt på byen via tour busserne, de er en genial opfindelse, man står på og af som man vil mens de ligger og kører i circkler, ca hver 5-10 minut (sådan føles det i hvertilfælde) og så er det at dagene begynder at løbe ind i hinanden.. så hvis Jette, Jens eller Tina læser det her og siger det er da forkert så har de sq nok ret :) Guiderne er for alles vedkommende ret gode og forstår at flette sig selv ind i turen, ok ikk alle, der var 2 en der var henholdsvis kedelig og en der var.. kast dog noget i hoved på ham og smid ham ned i en affalds spand det er famene som at være i skole med alle de dårlige lærerre der er samlet i en.

Anyhoo... vi hopper på en bus sydover mod Battery Park, den svinger dog lige en tur forbi hotellet og så ned af 34'th mod Empire State Building, et imponerende bygnings værk der gik fra ingenting til færdig på kun 13 måneder, hvilket er bare wow når man ser sig omkring i verden i dag, ohh mens jeg er ved det man kender... alle de der gule taxa'er man ser i film er ikke helt som i virkeligheden, der er MANGE flere i virkeligheden, det er som en gul hydra der er over alt. Bussen vender sydover igennem kanten af Grammacy og forbi The Flat Iron Building så ind i Greenwich Village og så begynder vi at ramme allde de sjove forkortelser der er, NoLita (North of Little Italy), SoHo (South of Houston Street), NoHo (North of Houston Street), Tribeca (Triangular below Canal Steeet) og min abselutte favorit DUMBO (Down Under Manhattan Bridge Overpass (I kid you not)), guiden en ung Yankees fan er god til at vise og fortælle om området (og hvor dårlige Yankees er i år), på vejen ser jeg en gade handler (dem er der TONS af) der helt klart handler med "dagbøger" i ret smukke læder inbindinger, men jeg kan dog ikk lige stå af i dag og self ser jeg ham ikk igen senere ^^ . Oh Well..

Vi kommer til "endestation" efter lige at have paseret The Wall Steet Bull, ok det er det ikk, men mere et knude punkt og vi hopper af og får os noget at drikke hos en af de mange hundrede gade kiosker der er alle vegne, jeg mener virkelig alle vegne, kaffe/ bagels/ muffin/ vand/ soda/ grillspyd(lugter sku godt/hotdogs osvosv. det er til trods for hvor mange der er meget svært at se en hvor der IKKE er kunder.. vi kikker os lidt omkring og begynder at slentre mod Staten Island Færgerne, en genial ting der forbinder Manhattan til Staten Island og videre ind, de er GRATIS og sejler hvert 30'th minut, og famene de får rykket nogle folk frem og tilbage og til trods for der er MANGE menesker og kø en'mass er der ingen skuffen og puffen overhoved.

Vi vender om på den anden side og tager båden tilbage og bliver enige om at noget mad skal der vel egentlig til, så vi hopper på bussen tilbage mod Midtown og inden vi ved af det med en ny og ganske ok guide er vi ved Macy's igen og slentrer tilbage mod hotellet og Tick Tock Diner hvor vi får nogle ret najs Burgere, vi er jo i burger landet så prøves skal det jo :) Jeg kan for min dyd ikk husker hvad vi lavede bagefter inden aftensmad på Red Lobster som Jette har snakket om i næsten et ½ år, så vi ender på (ved Times Square) og får at vide der er minimum 30-45 minutters ventetid, men vi er jo på ferie så... og der er airkondition indenfor (har jeg nævnt der er HEDEBØLGE), Jette holder vores pager og jeg smutter liiiiiige udenfor og tager en smøg eller 3 mens jeg nyder furoeren omkring mig.

Der er endelig klart til os og vi får et bord COLA TAK... damm jeg er tørstig, og Jette er allerede klar over hvad hun vil have Ultimate Feast (A tender Maine lobster tail, steamed snow crab legs, garlic shrimp scampi and Walt’s Favorite Shrimp), jeg er mest til en beskidt steak men.. when in Rome.. do as.. Så jeg hopper på den samme hvilket viser jeg at være penge lige ud af vinduet, ikke at det ikk smager godt , for det gør det men fordi jeg pludselig får det ritti dårligt, lidt som om jeg svæver, ret ulækkert, jeg kæmper lidt og så går jeg på toilettet, mens jeg står ved urinalet er det som om at væggen er ved at vælte ned over mig, det er ikke godt, jeg smider noget vand i hoved og trisser tilbage til bordet for jeg skal famene smage hummeren, har aldrig spist det før så.. men det bliver ikk til mere end en bid så skal der tylles cola ned igen. Det er en vild underlg fornemmelse, så jeg får ikk meget ud af det og jeg får det faktisk først godt igen da vi går tilbage til hotellet. Jeg napper et par colaer i et døgn supermarked Duane Reade som vist i virkeligheden er et apotek ^^ men den her er mere et supermarked med ALT.. velkommen til USA, et par colaer og noget choko og så op på værelset og og hente ispanden , fylde den op og så af med tøjet og ned på sengen mens der er tændt for TV'et, og vente på at føle sig nogenlunde normalt, hov.. Jens havde sq ret der er en aircondition over døren, fino hen og sætte temp til 16'c , ja jeg ved den ikk vil ku klare det men det burde droppe temp nok til at jeg kan sove. HA HA Not.

Dag 3:

omg... 5:45.. det kan bare ikke være rigtigt det her.. vende mig om og... nope.. tænke på.. umm piger, ja det skal nok gøre mig søvnig, nej det går ikk, ahh politik, der var den politik, det er kedeligt, selføgelig medmindre man sætter sigtekorn på Anders Fjog, ok fedt.. bare tanken om det og jeg er helt vågen :) ok det var så den nat, jeg ved at det er et tabt slag, så vand i hoved og ned på gaden, tænde en smøg og hvad så.. kl er 6 og der er 3 timer til morgenmad med de andre, hmm gik jeg ikk forbi en Dunking' Donuts med Internet access i går aftes? ned af 8'th og jow søremene er der en, ind og coffe and 2 donuts please, what kind do you want, ehh ahh just 2 regulars no nonsens ones, no no what kind of coffe, umm just regular coffe, not latte, caperchino etc, just ordinary roast please, with cream. Fyren kikker på mig som om jeg er fra landet af, men jeg er lidt lige glad, tager min kaffe og donuts og går ovenpå til maskinerne, ahh smart af mig at gemme mine 1$ og 5$ sedler, da jeg endelig får åbnet maskinen er der self ikk noget irc på, godt man har sin nøgle med, men jeg kan famene ikk få instaleret mIRC på maskinen. Ok det gider jeg ikk det her, drikker op og smutter igen, kommer tilbage forbi hotellet kommer i tanke om jeg hellere må hente en pakke smøger mens jeg har, på vejen op stikker jeg hånden i lommen og mærker IKKE min usb nøgle, shit, den er nok røget ud på gulvet oppe på værelset i aftes da jeg smed bukserne på stolen, jeg har hånden på håntaget da det flasher i hoved på mig, NEJ den hænger på maskinen på Dunkin Donuts, SMART... det eneste sted jeg har min bank nøgler og nu hænger den på en kaffebar, flår en pakke smøger ud af skabet og okser tilbage til cafeen i det der ikke gå, ikke løbe, ikke kapgang, tempo når man har rittig travlt men... Pheww.. den hænger der endnu, det er nok sidste gang det sker.

Jeg trisser tilbage stille og roligt, går ind i en Starbucks og går igennem den samme tur med kaffen, oh well, og ender på gaden skråt over for hotellet på 34'th der er en lille plads som går ind mod Madison Square Guarden der sætter jeg mig på en beplantnings ting og nyder trafikken ligesom åbenbart mange andre. kl bliver ca 7:30 og jeg beslutter mig for at kikke mig lidt omkring og ender foran Penn station/The Garden på en lille plads hvor der ligger nok verdens mindste Dunking Donuts, der er en disk og et par kaffe maskiner og det er det, tror det samlede areal er på 2-3 kvadrat meter.. men damen er sød nok, jeg får mig en kaffe og donut og vader over på den anden side igen hvor jeg står og nyder masserne okse forbi, og griner lidt af en taxa station der står faktisk en og fløjter dem ind, der sker sq noget her. Jeg trisser lidt tilbage og kikker på Borders en boghandler, jeg ved allerede at jeg bliver nød til at besøge dem, skal have de 2 sidste Dresden Files, tager mig ca 1½ minutter at finde dem og ½ at forbande EU og England i alm, de koster 8$ stk.. = under 40.- dk, tilsvarenden vil de koste 125.- hjemme ^^

Ok klokken nærmer sig og jeg slentrer over mod hotellet for at møde de andre, Jette står og ryger så jeg hjælper hende self :) og så er det morgenmad på TickTock, denne gang, umm en omelet tror jeg godt jeg kan klare, den er STOR og der er lige så meget brasede kartofter med og toast.. der er ikk noget at sige til at amerikanerne vokser... ;)

Vi tager tour bussen fra 34'th mod battery park igen for at tage til Liberty og Ellis Island så vi får turen igen, denne gang med en sød pige der ligesom den første guide forstår at snakke for sig. Vi ender samme sted som sidst forand Staten Island terminalen og går over mod parken, i midten står den Sphere der stod i fontænen mellem de 2 World Trade towers, det er tydeligt at se den har fået bank. Vi går over for at hente billetter til færgen, der er KØ.. meget KØ.. og jeg er allerede.. fuk, køen er 4-5 mand bred og går hele vejen rundt om Castle Clinton den er laaaang, vi vader mod enden men Jette er smart og hiver fat i en park ranger og viser vores New York Pass vi bliver straks hevet ud af køen og sendt ind af speciel indgang og videre til lille biks der straks stikker os vores billettet, hehe niiice, men opturen er kort, selve køen til det jeg tror er færgen er ca ½-1 km lang og den slipper vi ikke uden om. Oh well det er i det mindste udenfor så vi kan ryge, vi får dårligt nok tændt vores smøger før en latino far genner sine børn væk.. go away there are smokers here.. jeez louise.. Pancho vi er udenfor ^^ well køen bevæger sig men langsomt ohh så langsomt, godt man er en tålmodig fyr, Lillegaard ville været gået postal for længst :)

Da vi endelig kommer inden for i hvad jeg tror er en terminal viser sig det at være et sikkerheds check med en 10-12 linjer helt på linje med lufthavnen de er ret nøjeregnende, en af damerne chekker oven i købet mine cigaretter for at sikre sig der ikk er andet i. Endelig igennem og færgen er klar til boarding der står en flok af folk der genner folk ombord som om det er en rednings øvelse, de stresser bare alt for vildt, men endelig er vi på vej mod Liberty Island, det er en dejlig stille tur og man får nogle dejlige "billeder" undervejs, selve øen er ikke hammer stor og det er Statuen heller ikke, men den er faktisk ikk så lille som jeg havde troet. (sammenlign med de folk der lykkedes at få billetter til selve statuen). Jeg får taget nogle dejlige billeder på mit kamera som er indkøbt til lejligheden... kan du husker hvad jeg skrev i første afsnit `? (selfpwn) , jeg var SMART ! jeg tog usb kabel med til mobil og kamera fordi så slap jeg for problemer med ladning ved at bruge Jens's laptop.. smart ikk ? NEJ !!! jeg tog for givet at kameraet kunne oplades den vej (det er jo ret normalt) men næe nej... sådan skulle det ikk gå, batteriet løber ud og kan ikk oplades, jeg tror det er Jens der gør det forkert men det er det ikk, det er mig der totalt pwner mig selv ved ikk at teste det før jeg tager afsted, jeg når dog at få taget nogle utroligt smukke billeder af Manhattan skyline (og et enkelt af Jette og Tina :)

Efter at have nydt det lidt tager vi videre til Ellis Island (mere kø) vi slenter rundt et stykke tid, og slutter af med en god kop kaffe (drikker faktisk en del kaffe herovre, er nok en Gibbs ting (det er nu en god serie) :) Efter at have hygget lidt med kaffe og smøger går vi den slagne vej tilbage til endnu en kø.. heldigvis når vi ombord på den første færge og så er det tilbage til Battery Park, vi hopper på en nordgående bus for at få noget frokost, guiden er helt klart den bedste vi har haft, han er total cool, det første han gør efter at vi kører ned af Water Street er at forbande en dansker og mand jeg forstår ham, der er sat 5 vandfald (eksemple) op i New York, det er 5 stiladser med vandslanger.. han (danskeren) har fået 13$ millioner (ja du læste ritti) havde han så i det mindste skjult stilladset så havde det måske været pænt.

Vi kører forbi South Street Seaport, et ret livligt område med en kæmpe food court som vi desværre ikk får besøgt, der er faktisk meget vi ikke får besøgt men en uge er for lidt. Der er alt for meget at se i den by. Guiden fortæller som en gal om alt undervejs og han gør det godt, vi ender ved endestationen og beslutter for at MAD... vi finder en diner (Cosmic Diner tror jeg det var) der er Bison burgere på programmet, det skal self prøves. (ret ok) og så slentrer vi stille og roligt tilbage til hotellet for en slapper, vi bliver enige om at det var dagens program så vi bliver enige om at vi bare mødes lidt senere og går os et tur til Times Square, det er hyggeligt men mand der er mange menesker, undervejs stopper mig og Jens ved alle elektronik forretninger, Jens vil have en 3g iPhone og jeg er ret hooked på en laptop (det ændrer sig dog i morgen tidlig :), men det stopper os ikke for at kikke.. på alt (jeg er en af dem der falder for en reklame for Tru Blood vil helt klart have en med hjem til Kent, slfpwn :) Vi ender på Times Square og smutter over på Starbucks, jeg tager en Icebrewed coffe... yuick.. aldrig mere ^^

Mit kamera er desværre tom for strøm men mobilen virker lidt endnu, og jeg tager det her billed, det er ikke en joke, midt på Times Square ligger der et rekruterings kontor for US Armed Forces, der er den gamle Uncle Sam poster på siden af bygningen og nederst står der Open for Buissness.. No Joke ! Efter at have nydt virvarret i et stykke tid går vi tilbage og slutter af på den 24 timer McD der ligger på den anden side, det er nu rart at proppe noget intetsigende føde i hoved ;) (der er btw et skilt ved kassen) (No Loitering, you must be finish eating within 40 minutes) kun i USA :) Bagefter hopper jeg over i Duane Reade og køber lidt choko og colaer med op, og napper lige et par mega lotto billetter, jeg mener... 125$ mill.. man skal jo lige prøve... ;)

Dag 4

(tror jeg nok :) Jeg vågner med uhyggelig nøjagtighed.. famene om den ikk er 6:15.. jeg begynder at tro der er nogen der driller mig, belært af tidligere gider jeg ikke engang prøve at sove videre, puncher på remoten og står op, der er en "politi" historie, en 11 pige er blevet forfulgt af en fyr (ja lyder ikke godt vel) men tøsen har været smart, hun har skjult sms'ed moren så politiet er allerede på vej, da politiet kommer til pigen der fornuftigt nok har holdt sig hvor der er menesker omkring hende er fyren væk men tøsen har brugt sin mobil til at tage et billed.. så det er kun spørgsmål om tid. Smart Pige !

Jeg vælter ned på gaden og ryger mig en smøg mens jeg tænker over hvad nu.. jeg går mod Dunkin Donuts for at give internettet endnu en chance, får mig en kaffe og en "sløjfe" (endnu en donut af-art), mens jeg bander over jeg ikk instalerede irc clienten på cod. Efter at have rodet rundt via google finder jeg endelig en irc der virker http://www.region7.com/chat/GoPJirc2.0/chat.html (well det lykkedese derfra), og jeg får lidt kort chat med nogle af drengene fra #church.of.dawn og det hjælper lidt på morgenhumøret. Jeg logger af igen , billigt er det ikk :)

Jeg går over i hotellets kaffebar og henter en kop og smutter over på den lille plads og nyder trafikken, meneskerne og en smøg, en af det mest markante forskelde (ud over folk self) er arbejds redskaber, jeg mener biler i almindelighed, de er store ;) Jeg drysser ned mod The Garden og Penn Station der er nemlig et ton af politibiler, de er allevegne, jeg opdager en mobil komandocentral og er self ret nysgerrig, New York er jo stadig i forhøjet beredskab efter 9/11-2001 så måske sku man lige se hvad der foregår.. det viser sig at være "ikke noget" og det går lige pludselig op for mig at jeg faktisk så det samme i går og forgårs.. extreme lange korteger af politibiler med blinkene lygter, det ser ud til at de mobiler styrker (ser ud som 40-60 biler (der er i hvertilfælde mange)) mødes via komandocentralen hver morgen for der efter at rykke ud til deres områder sådan her, ret najs sq.

Kl nærmer sig 08:00 og Borders åbner.. måske skullle man se om de havde flere John Stewart's A Citizen's Guide to Democracy Inaction in America, det havde de, og fame om de ikke osse har Lewis Black : Me of little Faith, min dag er på ved den rigtige vej. Jeg går en omvej tilbage til hotellet og falder over en Manga butik der desværre er lukket. Oh det går nok, jeg har vel ikk så travlt med at blive til grin (åhh hvor er min rollator :) (mere om den slfpwn senere) klokken er ved at være de sædvanlige 0900 og jeg mødes med Jette og Tina uden for hotellet hvor vi lige får os en ryger inden vi skal have noget morgen mulje.

Efter at have skubbet en omelet i hoved er vi klar til der skal ske noget, vi tager igen bussen mod Battery Park (tror jeg nok, det løber lidt i et efterhånden), vi har efterhånden prøvet den tur nogle gange men vi lærer noget nyt hver gang ;) Desværrer dukker ham fyren med dagbøberne ikk op igen men det går jo nok alligevelle, har nu besluttet mig for at pr efterdags er det med en notebook hvis jeg skal ud igen, overvejer faktisk at gøre brug af den billige dollar men.. deres tastatur vil drive mig til vanvid på ingen tid og her snakker jeg ikke US vs DK men deres tastatur! som IKKE er formet som vores ^^ vi kommer frem til der hvor Nord turen begynder, (kom lige i tanke om det var her vi var på Cosmic Cafe og spise Bison)(hmm der er en anden ting jeg har glemt, vi har været på Brooklyn turen, som sikkert havde været rigtig fed hvis det lige havde været for verden mest kedelige guide, jeg er sikker på at Jens havde lige så svært ved ikke at kaste noget i hoved på ham som jeg) det viser sig vi vinder i lotteried, vi får den bedste guide der samtidig har optur han lige har fået den bedste chauffør, så den her tur tegner ret godt. han fortæller ret godt om alt, vi får osse hele historien om John Lennons mord da vi kommer the The Dakota som bygningen hedder, den ligger på et hjørne med fed udsight over Central Park. Vi drejer og følger Parken mens han fortæller og vi ser en masse, det er nu sjovt at se de ting i virkeligheden som man ser i film og tv serier, vi kommer forbi nogle utrolige lejligheder , bla Jackie Onassis hvor han fortæller om den meneskemænge der holdt bede møder på den anden side af gaden i parken da hun lå på det sidste.

Vi kommer osse forbi the Metropolitan Museum of Art hvor guiden lige får fortalt om hvor LIDT folk i New York kan lide Rudy Giuliani, han er virkelig IKKE vellidt her (ordet der kommer frem er Shyster), han forsøgte blandt andet at få fjernet de gade handlere som virkelig liver op i gade billeded og ligesom får det hele til at synes lidt nemmere. Vi forlader Central Park områded ved det eneste ægte der er i tv serien Friends (Springvandet). Vi kommer halvsent tilbage (well..) Jeg mener vi traver en tur om aftenen men jeg kan ikke huske det ;)

((det gør vi osse, vi ender over ved Madame Tussaud og da det er sent foreslår jeg vi går på AppleBee og spiser, jeg har virkelig lyst til noget steak, den er god men den stakkes tjener er ved at krybe i et musehul da han må fortælle at de er løbet tør for Cola, det gør virkelig nas på ham kan man se))

Jeg er lidt derhenne hvor det er løbet så meget i et efterhånden at det er lidt sjovt, jeg er sikker på at Jette, Jens og Tina husker det anderledes (derfor en notebook næste gang).

Dag 5

Vågner kl 6:15.. suk man sku tro at jeg var hjemme og skulle på job. Oh well op op and away.. ned på gaden til en smøg, hopper ind i cafe'en i hotellet og får mig en kaffe og sætter mig over ved dineren på den anden side mens jeg nyder mylered og endnu en smøg, det er dag 5 og det begynder at gå op for mig at jeg faktisk ikk har brugt nogle penge endnu (bortset fra mad og drikke og et par bøger) det er lidt underligt men der er for meget der foregår omkring mig ;) Well der er nok mulighed i dag for lidt overforbrug vi er færdige med vores bus billetter som vi virkelig har fået noget ud af, det kan varmt anbefales at købe den slags. Efter jeg har trissed rundt for at finde den manga butik fra forleden lunter jeg mod hotellet og morgenmad, jeg er blevet hooked på french toast med røræg ;)

Efter at have røget og snakket går mig og Jens mod Empire State Building mens Jette og Tina går med bestemte skridt mod Macy's (det er shoppingdag), jeg har allerede ondt af Jens's tegnebog :) vi kommer til Emipre State og går ind, sidste gang Jens og Jette var her fyldte køen helt ud på gaden (fra anden sal af), vi er heldige og trisser lige så stille ind med vores pas i lommen men det er dårligt nok nødvendigt at hive dem frem, hele vejen frem til billetlugen bliver vi advaret om at det er dårligt vejr og at vi ikke vil kunne se ret meget, det er vi lidt kolde overfor, jeg mener vi har jo betalt via NY pass og da vi kommer op (ret lang elevator tur :) og ok der er lave skyer og dis men det går mest ud over de områder på den anden side af floderne, vi har en fantastik udsigt over Manhanttan og nyder det og får taget en del billeder (well jeg behersker mig pga den manglede oplader) efter at have nydt det tager vi ned igen (det tager 1m 35 sek) for den lange tur ;) Vi slenter over mod Macys hvor Jette og Tina venter (det er lykkedes Tina at brænde 1000.- af på under et par minutter, men ok det er osse et smukt ur hun har fået fat i), jeg foreslår vi går i Manhattan Mall , jeg har nemlig læst på lektien hjemme fra har jeg !! NEMLIG.... 14 etagers atrium shopping center, så jeg har fået dem overtalt til det frem for Woodbury Common Premium Outlets som jeg osse fandt frem til, men the Mall er tæt på så... hvad jeg ikke har opdaget mens jeg fandt steder de kunne shoppe var at ja.. det var 14 etagers atrium.. men der er kun shops i 3 af dem og så stor er den heller ikke, faktisk er den LILLE.. lidt skuffende specielt fordi jeg ved at Tina leder efter nogle specielle Nike sko som jeg havde regnet med hun ku få der. Jeg finder dog en ok butik Steve & Barrys, og det lykkedes mig at finde et par tshirts jeg kan lide. Vi smutter videre og forsøger at ramme alle sko forretninger men det lykkedes ikk Tina at finde de rigtige.

Vi går så en tur mod Times Square via Herald Square fordi Tina mener at hun så nogle shorts fra bussen hun gerne ville have så der er en god undskyldning for lidt travetur forbi en masse butikker ;) inc elektronik hvor vi kikker alle steder, det er lidt underligt at vi ikke har set en eneste ulåst iPhone endnu men vi kikker jo stadig. Vi finder butikken til Tina og jeg ser mig osse lidt omkring og ser nogle lækre jakker men ikke i "voksen" størelse ;) vi ender nede mod Penn Station, og går videre mod BHPhoto, Tina skal have et kamera og jeg skal have et... en.. umm.. er der mon en lille laptop jeg vil have.. men nåe nej de der skide US taster er for syge. Til gengæld finder jeg en 8gb iPod Nano, som jeg jo helt klart har brug for hehe. Vi triller videre og pludselig kan jeg genkende et stillads og søremene om den der Manga butik ikk ligger lige der, ind og kikke, første jeg kikker efter er self Dirty Pair, men selv om der er dukker der sagtens kunne være fra samme serie.. nope, jeg spørger indehaveren om de ikke har nogle Dirty Pair figurer, (de 2 tøser er så vold at..) han kikker på mig som om at.. ehh, jeg gentager og bruger navnene på dem men det hjælper intet, han er totalt tom, hans henchie dukker op og og efter at have snakket lidt går det lige pludselig op for ham hvem jeg snakker om.. rollator tid.. de har bare været ude af markeded SÅ LÆNGE at det næsten ikke er sjovt at drille mig, det blir self ikke en døjt bedre at jeg spørger efter noget Akira merchandise... de får næsten ondt af mig og fortæller at det ikke en gang er muligt at skaffe filmen mere, den har været ude af cirkulation alt for længe.. Åhh min stakkels gamle ryg... hvor er min stok. well det ender med jeg får en 2 Ghost figurer fra Akira (efter at have pusted støvet væk) og et par hotties.. så er der osse en souvenier til Lillegaard.

Vi trisser tilbage mod hotellet det er ved at være aftens mads tid og vi er noget udkørte, jeg får styret dem mod Brother Jimmys BBQ (Put some South in yo' Mouth) en restaurant jeg har fundet på en af mine morgen ture , det ligner en lad os smække nogle plader op her og nogle af de der gennemsigte ting der er lavet af det samme som ølflasker, så kan vi sikkert sælge noget kyd til yankierne.. Baren er ret godt besøgt men restauranten er oven på og der er masser af plads da vi kommer, det er lige som at have taget et megaskridt ud af New York direkte ned til redneck heaven, restauranten er en så behagelig overraskelse midt i New York hvor alting faktisk er ret "shiny" er det her lidt halmballe land agtigt, det er som at man har lavet en terrasse som en eftertanke oven på baren og så sagt.. hmm hvis vi dækker af for vinden så vil folk sikkert gerne spise her.

Hvordan kan man dog ikke nyde et sted hvor man konsekvent staver things som thangs, yippie kai ey. Jette bestiller Nothern style ribs og Tina en kylling salat (ser faktisk ret najs ud), Jens følger mig og bestiller Pulled Pork m. Biscuits & Gravy (jeg tror ikke Jens er klar over jeg ikke har nogen ide om hvad det er men at jeg bare syns det lyder så slemt at det skal prøves) det viser sig at være den smarte variant af Ribs (hvor kødet er pillet af ;) Jette får noget der ligner en have låge, dammm de er store, ikke noget med babyback ribs her sq.. det her er for voksne, det viser sig at stedet ikk er dårligt besøgt , vi har bare været enormt heldige med tiden, ca 20 min efter er der stuvende fuldt. (fik jeg nævnt at de piger der serverer kan give Hooters pigerne kamp til stregen :) Damm det smager godt og der er så meget af det er bare tanken om desert er en på forhånd tabt kamp.

Vi er så fyldte at vi bare vralter tilbage til hotellet hvor jeg prøver at fylde noget på min Nano (er lidt skuffet over måden den virker på men den er nu gå nok som mp3/video afspiller). Jens og Jette er i morfar mode så jeg triller op på værelset og henter en masse Is og så ellers sidder og nyder livet intil smøgtrængen vågner op og jeg smutter ud og gå igen, ender på Times Square igen og finder butikken fra før hvor jeg går det hele igennem for at finde en jakke i voksen størelse, det lykkeds ikk men jeg får da købt mig en New York Hoodie. Det er så småt begyndt at regne tidligere og nu finder dråberne vej hele vejen ned, det er ret sjovt at se folk styrte af sted og gadehandlere gå amokka med deres parablyer, jeg nyder nu bare regnen hele vejen tilbage til hotellet. Ryger en smøg og går op og ser lidt tv.

Dag 6:

G'morn.. giver på forhånd op og vælter ud i bruseren, vælter i noget tøj og ned på gaden, utroligt hvor hurtigt man vænner sig til at gå på gaden for at ryge, henter en kop kaffe og trisser ned mod Herald 7'th og den lille plads der er foran Borders og nyder livet, kan allerede mærke arbejded snappe efter mig, jeg har lovet Andersen at komme allerede mandag for at Troels ikk skal stå der alene, det viser sig at være en god ide fordi at det vælter stadig ind med varer. well det er om et par dage og intil da.. nyde livet. Kaffen løber tør og jeg henter en ny i den der mini Dunking Donuts, synes det er ret genialt at der er så mange franchises proppet ind over alt, det er rart at en McD eller BK ikke behøver at fylde et mindre varehus men bare bliver skubbet ind hvor der er plads.

Jeg møder de andre til lidt (haha) morgenmad og så går vi mod havnen hvor jeg og Jens har fået overtalt Jette og Tina til at vi tager turen med The Beast (en uber sej speedbåd) , det er lidt overskyet så det er ikke så varmt til en forandring, da vi kommer ned til havnen viser det sig at speedbåden selføgelig ikke sejler fordi det har regnet, suk.. oh well vi vælger at tage 2 timers rundtur i stedet , mens vi venter på at næste færge sidder vi og hygger og Jens kan self ikk nære sig med at fortælle at det var lige der ovre at USS Intrepid lå da de var sidste gang. Jeg ville virkelig gerne have været ombord på den og set de fly men.. Færgen kommer og vi sætter os op på bagdækket i fri luft og for første gang ser jeg et rygning tillladt skilt, det er rart ;) Guiden er total underholdende og han har svært ved ikk at sige noget, vi får en rigtig nice tur og efter 2 timer har vi set det meste af det sydlige manhattan mens vi sejler begynder det at regne og det er utroligt at se hvor hurtigt folk kommer i læ undtaget os selføgelig. Det er umuligt at gengive alt han fortæller undervejs men en enkelt ting fortjener genfortælling, New York skulle have haft de olympiske lege og der var lagt op til en total genoplivning af nogle af områderne på den anden side af floden, men da de gik til London var der samme dag ildebrand i ALLE de bygninger der skulle have været brugt ^^ Uheldigt ikk ???? :)

Da vi lægger til igen går vi ned langs havnen til vi når w34'th og drejer op mod BHPhoto så Jens kan købe noget linse papir, det gir mig self chancen for at købe lidt Nano udstyr og Jette chancen for osse at købe en, jeg finder en lækker læder taske og et par mere fornuftige øretelefoner og mens vi venter på vores varer kommer op fra kælderen (det er et STORT sted det her, og btw så jødisk man sku tro det var løgn eller i Israel :) står Jens og kikker på tv, famene om de ikke har et Sony 52w4100 til 11.000.- danske.. et 40w3000 kostede ca 40 derhjemme for 6 måneder siden, utroligt. Jette er dog så smart at hun husker at hun har jo købet for over 50$ og har både NY Passs og hotel key med så hun er berittiget til en gave.. det viser sig at hun skal hente den i kælderen , dvs hun skal ud af forretningen, ind igen og ned i kælderen, gaven er et kamera med 36 billeder eller en lille kamera taske. buhh. Vi går tilbage til Hotellet (der er nogen der er i morfar mode) jeg trisser videre ned mod Manhattan Mall og går op for at plyndre Steve & Barrys for tshirts , så nemlig der var tilbud på dem så det skal self udnyttes, jeg trisser af med 10 stk blandet gods og går tilbage til hotellet.

Efter nogle er vågnet igen går vi en stille og rolig tur for at finde et sted at spise noget aftensmad og vi ender ved voksmuseet igen, der er osse en nice souvenier butik og jeg får købt mig en JackD Zippo og lidt andre småting, det er noget af et knude punkt, der er resaturanter over alt, jeg har mine øjne på Chevys (godt jeg ikk presser den igennem har bagefter læst mindre gode ting om dem) men lige over på den anden side ligger der en Dallas BBQ og jeg har virkelig lyst, men kommer i tanke om at jeg på et tidspunkt har hørt Jens snakke om en sportsbar han gerne ville på så jeg foreslår at vi går på ESPN Zone den er Jens med på på under et sekund :)

Det er ikke ligefrem et sted for mig, alt for meget larm men det er sq stort med skærme overalt men vente tiden er ikke særlig lang (lige nok til at gå på gaden og tage en smøg), da jeg kommer ind igen går jeg lige ud for at aflade og bliver mødt at det her ved urinalet [se her], der er famegalemene små skærme over dem så man kan følge med i baseball kampen , der er osse skærme i båsene.. kun i USA.

I mellemtiden har vi fået et bord og det er på tide at gå ombord i noget kød, maden er faktisk rigtig tigtig god og Jens og mig mæsker os i steak og bagte kartofler med go hvidløgs smør, rigtigt lækkert. Bagefter trisser vi igen rundt på Times square og ned af 42'th st. og vi ender i endnu en butik, de har blandt andet Duff Beer, Flaming Moe's og andre nice stuff men jeg tør ikk tage dem med i tasken, vil sku nødig have hele bagagen fyldt med sukkervand. Jeg køber mig et par nøgleringe og et sæt JackD spillekort. Vi slentrer tilbage til hotellet stille og roligt, jeg har virkelig ikke lyst til det, for i morgen er det overstået. Det ser jeg ikke frem til hulk hulk. Jeg ser lidt fjernsyn og går så ned på gaden igen for et par smøger og lidt atmosfære mens der er lidt tid tilbage.

Dag 7

Argh.. det her gik alt alt for hurtigt, jeg smider noget vand i hoved og begynder at rydde op og pakke kuffert, det tager ikke så lang tid og så ned på gaden og en sidste tur rundt i kvarteret med en kop kaffe og nogle smøger, jeg har virkelig lyst til bare forsvinde men den går jo nok ikk :) En sidste tur over på pladsen foran Borders og nyde virvaret før det er morgenmads tid. Vi hygger og så er det pakke sammen tid. Jeg efterlader et bæger med alle mine mønter og en.. var det en 20ver eller 50er, kan sq ikk huske det ned og få en smøg mens Jette og Jens klarer receptionen. Vi vælger en limo fra hotellet i stedet for en taxa (nu holder der jo en og prisen er 5$ mere.. big deal) og så afsted mod JFK, da vi ankommer chekker jeg som det første om der er rygerum i lufhanen, det er der ikk dUhh... ok så må der fyldes op herude ;)

Jette, Jens og Tina skal videre til florida og det lykkes dem at få sæder ved nødudgangen (go benplads) og jeg får mig en gangplads så det er nemt at komme op at stå. Jeg skal med Delta tilbage og ikke AirFrance, det viser sig at AF flyet faktisk var bedre (underholdnings mæssigt) men det er jo bare noget der skal overståes, vi kommer igennem sikkerheds kontrollen, Jette, Jens og Tina bliver hevet ud til extra kontrol (de ser osse meget mistænkelige ud :) Vi trisser lidt rundt og finder en starbucks og så sætter os ned og slapper lidt af, og lige fixer penge, Jens har klaret maden under turen for at gøre det lidt nemmere, han har regnet det til ca 520$ (inc NY pass) det lyder som en deal hvor jeg sidder ;)

Det er ca 325$ for 3x6 mad/drikke/drikkepenge det er famene i mine øjne en noget billig oplevelse, specielt da vi kun har spist 1 måltid på en fastfood og resten af tiden på restaurant. og vi er eddermamene ikk gået sultne fra bordet ;) vi får dog lige en WTF oplevelse mad mæssigt inden vi er ude af USA, der ligger en BK i lufthavnen så vi skal lige have noget mad og drikke inden vi skal flyve men check lige det her billed. En Cheeseburger er DYRERE end en Whopper Cheese og dyrere end en DOBBELT cheeseburger ?????? og samtidig er det den dårligste betjening jeg nogensinde har set nogle steder, der er 1 til at tage ordrer og en til at tage dem frem og begge 2 aner ikk hvad de foretager sig, de er så langsomme at man ikke skulle tro det var muligt. Men.. vi får vores burgere efter ca hvad... 30 min ventetid i alt `? det her er gudskelov den sidste kø jeg skal stå i herovre.

Tiden er ved at være der og der er snart åbent for deres boarding (lige bag ved os da vi venter er der denne vending machine det er lidt for morsomt på en måde), der bliver åbnet og de smutter afsted og jeg slentrer ned i den anden ende af terminalen hvor der stadig er noget tid tilbage til mig, jeg kikker mig om efter endnu en taxfree men kan ikk finde noget. Oh well.. der er så boarding og jeg går ombord og forbereder mig på 8½ time af total kedsomhed. Jeg er sikker på jeg har glemt et eller andet men kan ikk komme i tanke om hvad det er, nå jeg kommer nok i tanke om det når det er forsent. Pludselig bliver jeg paged over systemet, det er mine 2l JackD og smøger fra toldfri (det bliver bragt til flyet) Jeg lægger dem op og så er der bare nedtælling igen (vi venter og venter og...) 1½ time forsent er vi på vej, lige det der skal til når man er på vej mod verdens dårligste lufthavn, oh well.. jeg har ingen ide om hvad jeg gør hvis jeg kommer forsent men den tid den sorg.. intil da er der job nedtælling præcis som på udturen.. da vi endelig lander i Paris er det bare afsted afsted... hov en åben dør , ud og have en smøg, ahh det var rart, jeg chekker uret og har god tid, det er der et eller andet galt med.. og jeg bryder sammen og spørger en stewardesse om mit ur passer til lokal tid, hun siger ja men der går et øjeblik og så... no no.. 1 hour more.. argh ikke engang en hel smøg, HASTE afsted igennem CDG, kommer endelig til den rigtige terminal og det uungåelige sikkerheds check, hvoffor faen er der ikke en skyway.. nå heldigvis er køen kun ca halv fuld, men da jeg kommer ind går de i sort, jeg har jo vædske med.. jada, det er jo toldfri købt i JFK, jeg har ovenikøbet sikret mig hos Delta at det er ok, det er det self ikke... de der unge fæhoveder i UK sku famene have et baseball bat smadret i hovedet og så et andet sted bagefter.

Den søde pige beklager meget og siger jeg ikk kan tage det ombord og at folkene i JFK burde have vidst bedre, hun siger jeg kan efterlade dem der eller chekke dem ind som bagage (det foregår self udenfor) suk, jeg fortæller hende at jeg tør ikke tage chancen fordi de burde være igang med at chekke ind allerede, jeg spørger om hun kan lade dem stå et øjeblik mens jeg chekker med personalet om tid (regner ikk med at det lykkes men... det er 2l JackD, det bør prøves) jeg kommer frem til disken og der er tomt, FUK.. der ER boardet... ehh NOT, gimpen tidligere har givet mig et forkert klokke slet, jeg har en time endnu, masser af tid til at redde min whiskey, tilbage til den franske chokolade pige og får flaskerne og en henvisning, ud af sikkerheds zone (den forkerte vej DET MÅ MAN IKKE !!), men til gengæld går en anden fransk sikkerheds pige med mig hele vejen igennem myldret frem til den rigtige check ind desk OG taler med ham der styrer den og hey presto så bliver alt fixed, jeg siger pænt tak til damen der har brugt noget af sin pasuse på at hjælpe mig, i mellemtiden har fyren skaffet en ret heftig plastiksæk at pakke flaskerne ind i, så at hvis nu de skulle gå i stykker er der en chance for at min backpack ikk bliver totalt ødelagt, fin fyr.

Så... tilbage til sikkerheds check som i mellemtiden er totalt exploderet ud over alt, køen går nu langt ud i lufthavnen, suk.. kø.. hvor jeg dog hader kø'er når jeg ikk har en bog med.. men jeg når ca ½vejs ind i den før de 2 franske sikkerheds piger bryder ind i køen og piller mig ud og haster mig igennem sikkerheds chekked, det var bare Cool og de 2 tøser ser sq godt ud, jeg kommer ud til den sidste bus og så afsted til flyet, jeg får en perfekt plads, vindue ved nødudgang.. ahhh strække ben og så er der under 2 timer igen. Det er en fornøjelse at se ned mod broen (og selv Jobbet) , igennem lufthavnen til bagage bæltet.. og så vente, bag mig er der et glas bur til rygere, men jeg kan godt vente lidt, endelig kommer bagagen og lo n behold mine flasker er hele, jeg hægter op og går mod den grønne udgang, der er ingen og så er jeg hjemme igen, ud af nærmeste dør og så sidde ned og ryge en smøg, slår på tråden til Lillegaard og fortæller at jeg er hjemme igen og nyder solen uden for lufthavnen. Så er der bare Metro/Stog tilbage og så kan jeg sidde ned.

Det har været en hammer god tur og det er længe siden jeg har det så godt med mig selv , ville self gerne have haft 1 eller 2 uger mere, der er bare så meget at se på men det må vente til en anden gang, så dyrt er det jo heller ikke og der kommer sikkert en lotto gevinst ;)